Fagyi szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 3 ek kakaó
- 5 dkg étcsoki
- 5 dkg darált dió
- 2 ek víz
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
A tetejére:
- 2 dl habtejszínt
- csokireszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a legvégén óvatosan hozzáadjuk a habot is. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.
A tejben megfőzzük a cukorral elkevert pudingport, majd ha kihűlt hozzáadjuk a margarint is. A kihűlt tésztára helyezzük, majd egy 20 percre betesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
A tetejére felverjük a habtejszínt és csokireszelékkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »