Fagyi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fagyi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 3 ek kakaó
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg darált dió
  • 2 ek víz
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

A tetejére:

  • 2 dl habtejszínt
  • csokireszelék

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a legvégén óvatosan hozzáadjuk a habot is. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.

A tejben megfőzzük a cukorral elkevert pudingport, majd ha kihűlt hozzáadjuk a margarint is. A kihűlt tésztára helyezzük, majd egy 20 percre betesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.

A tetejére felverjük a habtejszínt  és csokireszelékkel díszítjük.