Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eta szelet recept

Eta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalók 1 diós tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 8 dkg darált dió
    • 6 g sütőpor
    • 2 ek víz

    Krém hozzávalók:

    • 8 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 evőkanál liszt
    • 25 dkg kristály cukor
    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 25 dkg vaj
    • 15 margarin
    • 2 vaníliás cukor

    Továbbá:

    • háztartási keksz
    • 2 dl tej
    • 0,5 dl rum

     

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, tojások sárgaját kevertetjük a cukorral, vízzel majd hozzákeverjük a diót, lisztet , sütőport és a tojásfehérje kemény habját. A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Két darab diós tésztát sütünk.

    A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük és mikor levesszük a tűzről hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.

    A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet majd ráhelyezzük a másik diós tésztát melynek a tetejét vékonyan megkenjük krémmel. Berakjuk a hűtőbe dermedni majd bekenjük csokimázzal és fehér csokival.

    Jó étvágyat a finomságos süteményhez. Szép magas szeleteket kapunk, kiadós sütike.

    Még talán annyit, hogy az íze hasonlít a tojás likőrhöz és nem túl vajas.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá