Eta szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Eta szelet

Hozzávalók:
Tészta hozzávalók 1 diós tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg darált dió
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek víz

Krém hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg kristály cukor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 15 margarin
  • 2 vaníliás cukor

Továbbá:

  • háztartási keksz
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl rum

 

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, tojások sárgaját kevertetjük a cukorral, vízzel majd hozzákeverjük a diót, lisztet , sütőport és a tojásfehérje kemény habját. A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Két darab diós tésztát sütünk.

A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük és mikor levesszük a tűzről hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.

A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet majd ráhelyezzük a másik diós tésztát melynek a tetejét vékonyan megkenjük krémmel. Berakjuk a hűtőbe dermedni majd bekenjük csokimázzal és fehér csokival.

Jó étvágyat a finomságos süteményhez. Szép magas szeleteket kapunk, kiadós sütike.

Még talán annyit, hogy az íze hasonlít a tojás likőrhöz és nem túl vajas.