Hozzávalók:
Tészta hozzávalók 1 diós tésztához:
Krém hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, tojások sárgaját kevertetjük a cukorral, vízzel majd hozzákeverjük a diót, lisztet , sütőport és a tojásfehérje kemény habját. A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Két darab diós tésztát sütünk.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük és mikor levesszük a tűzről hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet majd ráhelyezzük a másik diós tésztát melynek a tetejét vékonyan megkenjük krémmel. Berakjuk a hűtőbe dermedni majd bekenjük csokimázzal és fehér csokival.
Jó étvágyat a finomságos süteményhez. Szép magas szeleteket kapunk, kiadós sütike.
Még talán annyit, hogy az íze hasonlít a tojás likőrhöz és nem túl vajas.