Estike (Puszedli) recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (normál méret)
- 34 dkg porcukor
- 36 dkg liszt
Tetejére:
- mazsola vagy dió (aki szereti)
Elkészítése
A tojásokat jól kikavarjuk a cukorral (kb 20 perc), majd a lisztet beletéve további 10 percig kavarjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és kiskanállal kis halmokat teszünk a tepsibe, ami magától szétfolyik. A tetejére tehetünk mazsolát, vagy diót (én most nem tettem)
20-22 C° melegen egy éjszakát pihentetjük. Ekkor “kalaposodik”. Reggel kb 160-170C° előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »