Estike (Puszedli) recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (normál méret)
- 34 dkg porcukor
- 36 dkg liszt
Tetejére:
- mazsola vagy dió (aki szereti)
Elkészítése
A tojásokat jól kikavarjuk a cukorral (kb 20 perc), majd a lisztet beletéve további 10 percig kavarjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és kiskanállal kis halmokat teszünk a tepsibe, ami magától szétfolyik. A tetejére tehetünk mazsolát, vagy diót (én most nem tettem)
20-22 C° melegen egy éjszakát pihentetjük. Ekkor “kalaposodik”. Reggel kb 160-170C° előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »