Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Érsek szelet recept

Érsek szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához: (kb. 20×30 cm-es tepsihez)

    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg margarin vagy 10 dkg puha/szoba hőmérsékletű vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl tej

    A töltelékhez:

    • 50 dkg reszelt alma
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • meggylekvár

    A tetejére:

    • a tetejére egy felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál dió és 1 ek. kristálycukor keveréke

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom,hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.

    Ezután három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott/lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal.

    Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét megszurkálom villával, lekenem a felvert tojással, cukrozott dióval megszórtam.

    180 fokra melegített sütőben megsütöm.

    A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá