Érsek szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: (kb. 20×30 cm-es tepsihez)
- 50 dkg liszt
- 12 dkg margarin vagy 10 dkg puha/szoba hőmérsékletű vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg reszelt alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- meggylekvár
A tetejére:
- a tetejére egy felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál dió és 1 ek. kristálycukor keveréke
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom,hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.
Ezután három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott/lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal.
Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét megszurkálom villával, lekenem a felvert tojással, cukrozott dióval megszórtam.
180 fokra melegített sütőben megsütöm.
A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »