Erdélyi raffaello szelet recept
Hozzávalók:
A kókuszos laphoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 150 g cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 30 g rétesliszt
- 7-8 g sütőpor
A diós laphoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 150 g cukor
- 150 g darált dió
- 20 g ét kakaópor
- 30 g rétesliszt
- 7-8 g sütőpor
A krémhez:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 100 g cukor
- 50 g házi vaníliás cukor
- 40 g étkezési keményítő
- 300 ml tej
- 250 g vaj
A tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amikor már kemény volt, beleszórtam a cukrot is és azzal együtt vertem nagyon keményre.
A kókuszreszeléket (fehér tészta), illetve a diót (barna tészta) elkevertem a többi száraz hozzávalóval, végül összeforgattam a tojáshabbal.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem: nekem a kapcsos tepsi bejött (24*24 cm}, először megsütöttem benne a kókuszos lapot, majd a kerettől elválasztottam és a papírral együtt rácsra húztam. Ezután a tepsit újrapapíroztam és a keretet fordítva kapcsoltam vissza rá, így egyszerűen mosogatás nélkül a tiszta feléhez tudtam simítani a barna tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. negyed-negyed óra alatt sültek meg a lapok.
A krémhez a sárgákat alaposan kikevertem a cukrokkal. Hozzáadtam a keményítőt, majd a tejet, ezután tűzre téve sűrűre főztem.
Hagytam kihűlni, ami után (gépi habverővel) habosra kevertem a puha vajjal.
A kapcsos tepsibe rétegeztem a süteményt: alulra került a kókuszos tészta, erre a krém kábé fele, majd a diós tészta, legvégül a maradék krém. A tetejét kókuszreszelékkel szórtam meg. Egy éjszakát állni hagytam, ezután kisebb kockákra szeleteltem és így tálaltam