Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi raffaello recept

Erdélyi raffaello
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Fehér tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • fél csomag sütőpor
    • fél citrom leve

    Barna tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg darált dió
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • díszítéshez kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, és a citromlevet is és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük.

    A barna tészta ugyanúgy készül, mint a fehér, csak ebbe diót és kakaóport teszünk. Ezt is megsütjük a gáztepsiben.

    A krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

    Sütemény összeállítása: a krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és lekenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe tesszük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá