Erdélyi raffaello recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- fél citrom leve
Barna tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- díszítéshez kókuszreszelék
Elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, és a citromlevet is és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük.
A barna tészta ugyanúgy készül, mint a fehér, csak ebbe diót és kakaóport teszünk. Ezt is megsütjük a gáztepsiben.
A krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
Sütemény összeállítása: a krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és lekenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe tesszük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »