Erdélyi raffaello

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Erdélyi raffaello

Hozzávalók:
Fehér tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél citrom leve

Barna tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 10 tojás sárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • díszítéshez kókuszreszelék

Elkészítése:

Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, és a citromlevet is és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük.

A barna tészta ugyanúgy készül, mint a fehér, csak ebbe diót és kakaóport teszünk. Ezt is megsütjük a gáztepsiben.

A krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

Sütemény összeállítása: a krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és lekenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe tesszük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.