Epres-vaníliás-kekszes pite recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Az epres töltelékhez:
- 30 dkg friss vagy mirelit eper
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 2 ek víz
- 8 dkg cukor
A vaníliakrémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 12 dkg cukor
A tetejére:
- 1 csomag keksz
Elkészítése: Elkészítése:
A tojásokból ,a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és 170 fokon megsütjük.
Az eper töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral,majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek vízzel, majd besűrítjük az epret. A piskótát vissza tesszük a tepsibe. A forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.
A vaníliakrémhez a pudingport tejjel,cukorral sűrű pudinggá főzzük és az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken.
A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »