Epres tortácska recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 l tejszín
- 1 kk sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 10 dkg lapka mandula (meg kell pirítani, száraz teflon serpenyőben)
- 3 ek porcukor (a tejszín ízesítéséhez)
Elkészítése:
A tojásokból, a cukorból, a lisztből, a sütőporból, az étkezési keményítőből piskótát sütünk egy nagy tepsiben, amibe teszünk egy méretre vágott sütőpapírt, belesimítjuk a masszát.
Ha kihűlt, egy nagy fánkszaggató formával korongokat vágunk ki, a piskótából. Kb. 10-12 db lesz. Ezután a tejszínhabot a cukorral felverjük kemény habbá. Az epreket jól megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd felszeleteljük, nem túl vékonyra.
Nyomózsákba tesszük a tejszínhabot, és szép spirál formába teszünk a piskótákra. Körbe rakjuk az eperrel, majd a pirított szeletelt mandulával megszórjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
Tanácsok, tippek:
Én natúr pisztáciát szórtam rá, így mutatósabb, no meg volt éppen idehaza. El lehet készíteni kicsi gyümölcstorta formákban is, akinek van odahaza. Nekem az is van, én is abban sütöttem ki, csak macerásabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

