Epres tortácska recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 l tejszín
- 1 kk sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 10 dkg lapka mandula (meg kell pirítani, száraz teflon serpenyőben)
- 3 ek porcukor (a tejszín ízesítéséhez)
Elkészítése:
A tojásokból, a cukorból, a lisztből, a sütőporból, az étkezési keményítőből piskótát sütünk egy nagy tepsiben, amibe teszünk egy méretre vágott sütőpapírt, belesimítjuk a masszát.
Ha kihűlt, egy nagy fánkszaggató formával korongokat vágunk ki, a piskótából. Kb. 10-12 db lesz. Ezután a tejszínhabot a cukorral felverjük kemény habbá. Az epreket jól megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd felszeleteljük, nem túl vékonyra.
Nyomózsákba tesszük a tejszínhabot, és szép spirál formába teszünk a piskótákra. Körbe rakjuk az eperrel, majd a pirított szeletelt mandulával megszórjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
Tanácsok, tippek:
Én natúr pisztáciát szórtam rá, így mutatósabb, no meg volt éppen idehaza. El lehet készíteni kicsi gyümölcstorta formákban is, akinek van odahaza. Nekem az is van, én is abban sütöttem ki, csak macerásabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »