Epres tortácska recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 l tejszín
- 1 kk sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 10 dkg lapka mandula (meg kell pirítani, száraz teflon serpenyőben)
- 3 ek porcukor (a tejszín ízesítéséhez)
Elkészítése:
A tojásokból, a cukorból, a lisztből, a sütőporból, az étkezési keményítőből piskótát sütünk egy nagy tepsiben, amibe teszünk egy méretre vágott sütőpapírt, belesimítjuk a masszát.
Ha kihűlt, egy nagy fánkszaggató formával korongokat vágunk ki, a piskótából. Kb. 10-12 db lesz. Ezután a tejszínhabot a cukorral felverjük kemény habbá. Az epreket jól megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd felszeleteljük, nem túl vékonyra.
Nyomózsákba tesszük a tejszínhabot, és szép spirál formába teszünk a piskótákra. Körbe rakjuk az eperrel, majd a pirított szeletelt mandulával megszórjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
Tanácsok, tippek:
Én natúr pisztáciát szórtam rá, így mutatósabb, no meg volt éppen idehaza. El lehet készíteni kicsi gyümölcstorta formákban is, akinek van odahaza. Nekem az is van, én is abban sütöttem ki, csak macerásabb.