Epres torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 gr porcukor
- 6 ek forró viz
- 1 cs vaníliá scukor
- 200 gr liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 1 ek liszt
Tetejére:
- 1 cs piros tortazselé
- 2 ek cukor
- eper
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük még pár percig, majd csomómentesre keverjük a sütőporral elkevert liszttel. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kivajazott,kilisztezett gyümölcstorta formában előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.
A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Annyi különbséggel hogy a lisztet is hozzáadjuk. Még langyosan ráöntjük a tortára a pudingot és ízlésesen kirakjuk eperrel.
A tortazselét kikeverjük 2 ek cukorral és 2,5 dl hideg vízzel, majd forrás után még pár percig főzzük. Végezetül langyosan ráöntjük a tortára.
Kihűtve fogyasztjuk.
Tipp:
Más friss vagy éppen kompót gyümölccsel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

