Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres torta recept

Epres torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 gr porcukor
    • 6 ek forró viz
    • 1 cs vaníliá scukor
    • 200 gr liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 3-4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
    • 1 ek liszt

    Tetejére:

    • 1 cs piros tortazselé
    • 2 ek cukor
    • eper

    Elkészítése:
    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük még pár percig, majd csomómentesre keverjük a sütőporral elkevert liszttel. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.

    Kivajazott,kilisztezett gyümölcstorta formában előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.

    A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Annyi különbséggel hogy a lisztet is hozzáadjuk. Még langyosan ráöntjük a tortára a pudingot és ízlésesen kirakjuk eperrel.

    A tortazselét kikeverjük 2 ek cukorral és 2,5 dl hideg vízzel, majd forrás után még pár percig főzzük. Végezetül langyosan ráöntjük a tortára.
    Kihűtve fogyasztjuk.

    Tipp:

    Más friss vagy éppen kompót gyümölccsel is elkészíthető.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá