Epres torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 gr porcukor
- 6 ek forró viz
- 1 cs vaníliá scukor
- 200 gr liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 1 ek liszt
Tetejére:
- 1 cs piros tortazselé
- 2 ek cukor
- eper
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük még pár percig, majd csomómentesre keverjük a sütőporral elkevert liszttel. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kivajazott,kilisztezett gyümölcstorta formában előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.
A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Annyi különbséggel hogy a lisztet is hozzáadjuk. Még langyosan ráöntjük a tortára a pudingot és ízlésesen kirakjuk eperrel.
A tortazselét kikeverjük 2 ek cukorral és 2,5 dl hideg vízzel, majd forrás után még pár percig főzzük. Végezetül langyosan ráöntjük a tortára.
Kihűtve fogyasztjuk.
Tipp:
Más friss vagy éppen kompót gyümölccsel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »