Epres torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 gr porcukor
- 6 ek forró viz
- 1 cs vaníliá scukor
- 200 gr liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 1 ek liszt
Tetejére:
- 1 cs piros tortazselé
- 2 ek cukor
- eper
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük még pár percig, majd csomómentesre keverjük a sütőporral elkevert liszttel. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kivajazott,kilisztezett gyümölcstorta formában előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.
A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Annyi különbséggel hogy a lisztet is hozzáadjuk. Még langyosan ráöntjük a tortára a pudingot és ízlésesen kirakjuk eperrel.
A tortazselét kikeverjük 2 ek cukorral és 2,5 dl hideg vízzel, majd forrás után még pár percig főzzük. Végezetül langyosan ráöntjük a tortára.
Kihűtve fogyasztjuk.
Tipp:
Más friss vagy éppen kompót gyümölccsel is elkészíthető.