Epres torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 100 gr porcukor
  • 6 ek forró viz
  • 1 cs vaníliá scukor
  • 200 gr liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 3-4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
  • 1 ek liszt

Tetejére:

  • 1 cs piros tortazselé
  • 2 ek cukor
  • eper

Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük még pár percig, majd csomómentesre keverjük a sütőporral elkevert liszttel. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.

Kivajazott,kilisztezett gyümölcstorta formában előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.

A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Annyi különbséggel hogy a lisztet is hozzáadjuk. Még langyosan ráöntjük a tortára a pudingot és ízlésesen kirakjuk eperrel.

A tortazselét kikeverjük 2 ek cukorral és 2,5 dl hideg vízzel, majd forrás után még pár percig főzzük. Végezetül langyosan ráöntjük a tortára.
Kihűtve fogyasztjuk.

Tipp:

Más friss vagy éppen kompót gyümölccsel is elkészíthető.