Epres-rebarbarás linzer-pite recept

Hozzávalók:
- 7 dkg búzaliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg porcukor
- 1 kk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
- 50 dkg eper
- 30 dkg rebarbara
- 8 dkg barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor (v. 1 ek liszt)
Elkészítése:
Az eperszemeket folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk félbe.
A rebarbara külső fás részét éles késsel vágjuk le, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk fel.
A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, a pudingporral és a narancshéjjal (ez el is hagyható), majd keverjük össze.
Ezután a gyümölcsöket öntsük bele a piteformába, majd szórjuk rá a cukros keveréket, és óvatosan keverjük össze.
Egy tálba tegyük bele a kétféle lisztet és a hideg vajat, majd az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a darált mandulát, majd alaposan morzsoljuk össze. Végül adjuk hozzá a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle jól nyújtható tésztát. (Ha túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá.)
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle korongokat.
A formában lévő gyümölcsös keverék tetejét fedjük be a tésztakorongokkal úgy, hogy kisebb hézagok maradjanak ki közöttük.
Ezután a tésztakorongok tetejét kenjük le tejszínnel, majd ízlés szerint szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt süssük készre. (Én a sütési idő felénél letakartam a tetejét sütőpapírral, hogy a tészta nehogy túlbarnuljon, viszont a gyümölcsök teljesen megpuhuljanak.)
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva, ízlés szerint fagylalttal kínáljuk. Én citromos-mascarponekrémet készítettem hozzá.
A mascarponét simára kevertem porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, és reszelt citromhéjjal, majd tálaláskor a tányéron lévő desszert tetejére kanalaztam.
Az epres-rebarbarás linzer-pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »