Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-rebarbarás linzer-pite recept

Epres-rebarbarás linzer-pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 dkg búzaliszt
    • 5 dkg kukoricaliszt
    • 5 dkg darált mandula
    • 5 dkg porcukor
    • 1 kk sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg vaj
    • 0,5 dl tejszín
    • 50 dkg eper
    • 30 dkg rebarbara
    • 8 dkg barna cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 csomag vaníliás pudingpor (v. 1 ek liszt)

    Elkészítése:

    Az eperszemeket folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk félbe.
    A rebarbara külső fás részét éles késsel vágjuk le, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk fel.

    A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, a pudingporral és a narancshéjjal (ez el is hagyható), majd keverjük össze.

    Ezután a gyümölcsöket öntsük bele a piteformába, majd szórjuk rá a cukros keveréket, és óvatosan keverjük össze.

    Egy tálba tegyük bele a kétféle lisztet és a hideg vajat, majd az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a darált mandulát, majd alaposan morzsoljuk össze. Végül adjuk hozzá a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle jól nyújtható tésztát. (Ha túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá.)

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle korongokat.

    A formában lévő gyümölcsös keverék tetejét fedjük be a tésztakorongokkal úgy, hogy kisebb hézagok maradjanak ki közöttük.

    Ezután a tésztakorongok tetejét kenjük le tejszínnel, majd ízlés szerint szórjuk meg mandulaforgáccsal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt süssük készre. (Én a sütési idő felénél letakartam a tetejét sütőpapírral, hogy a tészta nehogy túlbarnuljon, viszont a gyümölcsök teljesen megpuhuljanak.)

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva, ízlés szerint fagylalttal kínáljuk. Én citromos-mascarponekrémet készítettem hozzá.

    A mascarponét simára kevertem porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, és reszelt citromhéjjal, majd tálaláskor a tányéron lévő desszert tetejére kanalaztam.

    Az epres-rebarbarás linzer-pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 170 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá