Epres pudingos recept recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
- 5 ek cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 ek kakaópor
A díszítéshez:
- eper
- zselatin a tetejére
A krémhez
- 10 dkg margarin
- cukor vagy édesítőpor
- 5 dl tej
- 1 cs eper ízű pudingpor
Elkészítése:
A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, (tűpróbáig), 15 perc kb.
Amikor készen van, még melegen távolítsuk el a sütőpapírt, (mossuk el a tepsit, alaposan töröljük meg, majd a kihűlt tésztát tegyük vissza bele). A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport. A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel, (1 ek cukor, 1 fél csipet édesítőporral helyettesíthető), majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a margarint is. Ettől lágyabb, és krémesebb lesz a krém.
A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára. A pudingra halmozzuk rá szép sorjában a szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen összeálljon a krém.
Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép, egyforma kockákra tudjuk szeletelni.