Epres morzsás süti recept

Hozzávalók:
Morzsához:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg barna cukor
- csipet só
- 15 dkg liszt
Töltelékhez:
- 35 dkg eper
- 15 dkg barna cukor
- 2 ek liszt
Tésztához:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
Elkészítése:
A morzsa elkészítéséhez a margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és alaposan kihabosítjuk mixerrel. A lisztet hozzáadjuk és addig keverjük, amíg morzsát kapunk, majd betesszük a hűtőbe.
Az epret megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ha nagyok, akkor felszeleteljük, majd összeforgatjuk a cukorral és a liszttel.
A tésztához a margarint a cukorral és sóval jól kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól beledolgozzuk és végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.
Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a tésztát belesimítjuk, eloszlatjuk rajta az epret és rászórjuk a morzsát.
180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Már majdnem kihűlt állapotban szeleteljük és porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »