Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres morzsás süti recept

Epres morzsás süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Morzsához:

    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg barna cukor
    • csipet só
    • 15 dkg liszt

    Töltelékhez:

    • 35 dkg eper
    • 15 dkg barna cukor
    • 2 ek liszt

    Tésztához:

    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kk sütőpor

    Elkészítése:

    A morzsa elkészítéséhez a margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és alaposan kihabosítjuk mixerrel. A lisztet hozzáadjuk és addig keverjük, amíg morzsát kapunk, majd betesszük a hűtőbe.

    Az epret megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ha nagyok, akkor felszeleteljük, majd összeforgatjuk a cukorral és a liszttel.

    A tésztához a margarint a cukorral és sóval jól kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól beledolgozzuk és végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.

    Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a tésztát belesimítjuk, eloszlatjuk rajta az epret és rászórjuk a morzsát.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Már majdnem kihűlt állapotban szeleteljük és porcukorral hintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá