Epres morzsás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Morzsához:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg barna cukor
  • csipet só
  • 15 dkg liszt

Töltelékhez:

  • 35 dkg eper
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 ek liszt

Tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk sütőpor

Elkészítése:

A morzsa elkészítéséhez a margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és alaposan kihabosítjuk mixerrel. A lisztet hozzáadjuk és addig keverjük, amíg morzsát kapunk, majd betesszük a hűtőbe.

Az epret megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ha nagyok, akkor felszeleteljük, majd összeforgatjuk a cukorral és a liszttel.

A tésztához a margarint a cukorral és sóval jól kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól beledolgozzuk és végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.

Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a tésztát belesimítjuk, eloszlatjuk rajta az epret és rászórjuk a morzsát.

180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Már majdnem kihűlt állapotban szeleteljük és porcukorral hintve tálaljuk.