Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres lime torta recept

Epres lime torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Egy tortalap 3 szeletre vágva
    • 500 ml cukrászhab
    • 1 tasak őrölt fehér étkezési zselatin
    • 1 tasak habfixáló
    • 50 dkg földieper
    • lime lekvár
    • Ízlés szerint porcukor
    • 1 db lime reszelt héja (esetleg bármilyen színben illő dekorációs készítmény)

    Elkészítése

    A zselatint 5 kanál habtejszínnel az előírásnak megfelelően elkészítünk, majd ha levettük a tűzről még 100 ml habtejszínnel elkeverjük, kihűlésig kevergetjük. Az epret botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint édesítjük.

    A maradék habtejszínt felverjük, óvatosan, szitálva beleszórjuk a habfixálót, belecsorgatjuk a zselatinos habtejszínt is. Az eper pürét lazán belekeverjük.

    A piskóta lapokat lekenjük a lime lekvárral, majd szép vastagon az eper habbal. Ezt ismételjük a többi rétegnél is. A hab mennyisége elég arra, hogy habzsákból ügyesen kidekoráljuk a tetejét, oldalát.

    Ezután megszórjuk a reszelt lime héjjal. 3 órára kerüljön hűtőbe.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá