Epres lime torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Egy tortalap 3 szeletre vágva
- 500 ml cukrászhab
- 1 tasak őrölt fehér étkezési zselatin
- 1 tasak habfixáló
- 50 dkg földieper
- lime lekvár
- Ízlés szerint porcukor
- 1 db lime reszelt héja (esetleg bármilyen színben illő dekorációs készítmény)
Elkészítése
A zselatint 5 kanál habtejszínnel az előírásnak megfelelően elkészítünk, majd ha levettük a tűzről még 100 ml habtejszínnel elkeverjük, kihűlésig kevergetjük. Az epret botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint édesítjük.
A maradék habtejszínt felverjük, óvatosan, szitálva beleszórjuk a habfixálót, belecsorgatjuk a zselatinos habtejszínt is. Az eper pürét lazán belekeverjük.
A piskóta lapokat lekenjük a lime lekvárral, majd szép vastagon az eper habbal. Ezt ismételjük a többi rétegnél is. A hab mennyisége elég arra, hogy habzsákból ügyesen kidekoráljuk a tetejét, oldalát.
Ezután megszórjuk a reszelt lime héjjal. 3 órára kerüljön hűtőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »