Epres lime torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres lime torta

Hozzávalók:

  • Egy tortalap 3 szeletre vágva
  • 500 ml cukrászhab
  • 1 tasak őrölt fehér étkezési zselatin
  • 1 tasak habfixáló
  • 50 dkg földieper
  • lime lekvár
  • Ízlés szerint porcukor
  • 1 db lime reszelt héja (esetleg bármilyen színben illő dekorációs készítmény)

Elkészítése

A zselatint 5 kanál habtejszínnel az előírásnak megfelelően elkészítünk, majd ha levettük a tűzről még 100 ml habtejszínnel elkeverjük, kihűlésig kevergetjük. Az epret botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint édesítjük.

A maradék habtejszínt felverjük, óvatosan, szitálva beleszórjuk a habfixálót, belecsorgatjuk a zselatinos habtejszínt is. Az eper pürét lazán belekeverjük.

A piskóta lapokat lekenjük a lime lekvárral, majd szép vastagon az eper habbal. Ezt ismételjük a többi rétegnél is. A hab mennyisége elég arra, hogy habzsákból ügyesen kidekoráljuk a tetejét, oldalát.

Ezután megszórjuk a reszelt lime héjjal. 3 órára kerüljön hűtőbe.