Epres kosárka recept
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
Eperkrém 1:
- 1 cs epres pudingpor
- 3 dl tej
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Eperkrém 2:
- 2 dl eperszörp (elhagyható!)
- 250 g eper
- 2 ek eperpuding
- 1/2 dl víz
Díszítés:
- 200 ml habtejszín
- 1 cs habfix
Elkészítése:
Az első krémhez kevés tejben a cukorral kikeverjük a pudingot, majd a többi tejhez öntjük és lassú tűzön csomómentesre főzzük, sűrű kevergetés mellett.
A krémet kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy selymes állagú krémet kapjunk. Hűtőben pihentetjük.
A második krémhez apróra vágjuk az epret és a szörpben megfőzzük. Mikor még darabos és nem főtt szét teljesen a vízben feloldott pudinggal besűrítjük és hűlni hagyjuk.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy, hogy kb 18-20 kockát kapjunk belőle, melyek egy muffin formába kényelmesen elférnek.
A forma mélyedéseibe behelyezzük a leveles tészta kockákat, az aljukat beigazítjuk és 175° C-on készre sütjük, kb 20 perc alatt.
A kihűlt kosárkákat tálcára helyezzük. Kanalazunk bele egy adagot az első, tejes krémből, majd ennek a közepébe jön a szörpös krémünk.
Ezután, a habfixszel felvert habtejszínből teszünk, nyomózsák segítségével a kosárkánkra, majd a habtejszín közepére ismét szörpös krémet halmozunk.
A kosárkáinkat gyümölcsökkel díszítjük és rövid ideig hűtőben pihentetjük.