Epres joghurt torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagy epres joghurt
- 1 nagy natúr joghurt
- 1 epres puding ( e helyett 0,5 habtejszínt is lehet használni, akkor krémesebb)
- 0,5 l tej ( csak a puding miatt)
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 0,5 kg eper
- 3 evőkanál eperszörp (elhagyható ,helyette cukor ha nem elég édes)
Elkészítése:
A pudingot felfőztem, majd beleöntöttem a joghurtokat. Így annyira lehűlt, hogy bele tudtam keverni a zselatint. Az eper felét pürésítettem, a másik felét kockára vágtam, és ezt is hozzáadtam a keverékhez.
Hogy egy kicsit még színesítsem, jött hozzá a szörp és máris formákba öntöttem. A képen látható formán kívül, még egy vékonyka őzgerincbe is jutott.
Hűtőbe tettem egy pár órára.
Tipp:
Vasárnapi ebéd mellé gondoltam,legyen egy kicsit “lajtosabb” édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

