Epres joghurt torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy epres joghurt
- 1 nagy natúr joghurt
- 1 epres puding ( e helyett 0,5 habtejszínt is lehet használni, akkor krémesebb)
- 0,5 l tej ( csak a puding miatt)
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 0,5 kg eper
- 3 evőkanál eperszörp (elhagyható ,helyette cukor ha nem elég édes)
Elkészítése:
A pudingot felfőztem, majd beleöntöttem a joghurtokat. Így annyira lehűlt, hogy bele tudtam keverni a zselatint. Az eper felét pürésítettem, a másik felét kockára vágtam, és ezt is hozzáadtam a keverékhez.
Hogy egy kicsit még színesítsem, jött hozzá a szörp és máris formákba öntöttem. A képen látható formán kívül, még egy vékonyka őzgerincbe is jutott.
Hűtőbe tettem egy pár órára.
Tipp:
Vasárnapi ebéd mellé gondoltam,legyen egy kicsit “lajtosabb” édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »