Epres-habos morzsasüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 30 x 20 cm-es tepsihez:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 tk sütőpor
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl hideg víz
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 dl olaj (pl. mogyoróolaj, étolaj…)
- csipet só
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot.
Ezután adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Szükség esetén, ha túl száraz lenne, gyúrás közben, apránként öntsük hozzá a hideg vizet. (egy könnyen nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell hogy kapjunk)
Ezután csippentsük le a tészta 1/3 részét, majd tegyük be a fagyasztóba legalább egy órára. (mindenképpen a fagyasztóba tegyük, hogy jó kemény legyen a tészta, mert csak akkor tudjuk majd lereszelni)
A maradék tésztát nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe. (én a sütőpapíron nyújtottam ki a tésztát tepsi méretűre, majd a papírral együtt könnyedén beletudtam emelni)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük elő a tésztát aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mielőtt rákanalaznánk a habos tölteléket.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni először kanalanként szórjuk hozzá a porcukrot. Ezután szórjuk hozzá a pudingport, majd amikor már jó kemény a hab, csorgassuk hozzá az olajat, és verjük még 1-2 percig. (közben robotgéppel egyfolytában verjük a habot, és úgy adjuk hozzá a cukrot, pudingport, és az olajat)
A teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk rá a keményre felvert tojáshabot, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután szórjuk a hab tetejére a feldarabolt epret, majd vegyük ki a fagyasztóból a félretett tésztát, és egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá az eper tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki, tegyük rácsra, és hűtsük ki teljesen a süteményt.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »