Epres-habos kocka recept

Hozzávalók:
Csokis piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 50-60 dkg eper
- 0,5 l habtejszín
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 1 csomag habfixáló
Továbbá:
- csokireszelék
- csokiöntet
Elkészítése:
A 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, majd a tésztát egy 25 x 35 cm-es formába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
Eperből félreteszünk párat a díszítéshez, a többit porcukorral és 1 csomag zselatinnal botmixerrel összeturmixoljuk. 0,5 l tejszínt felverünk 1 csomag habfixálóval és egy kis cukorral. A felét összekeverjük az epres cuccal. A piskótát 2 részre vágjuk, megkenjük az epres krémmel, a tetejét pedig sima tejszínhabbal borítjuk be.
Csokireszelékkel, csokiöntettel és friss eperrel díszítjük.
Az epres-habos kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »