Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-habos kocka recept

Epres-habos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Csokis piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 6 ek cukor
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 50-60 dkg eper
    • 0,5 l habtejszín
    • cukor ízlés szerint
    • 1 csomag expressz zselatin fix
    • 1 csomag habfixáló

    Továbbá:

    • csokireszelék
    • csokiöntet

    Elkészítése:

    A 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, majd a tésztát egy 25 x 35 cm-es formába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Krém készítése:

    Eperből félreteszünk párat a díszítéshez, a többit porcukorral és 1 csomag zselatinnal botmixerrel összeturmixoljuk. 0,5 l tejszínt felverünk 1 csomag habfixálóval és egy kis cukorral. A felét összekeverjük az epres cuccal. A piskótát 2 részre vágjuk, megkenjük az epres krémmel, a tetejét pedig sima tejszínhabbal borítjuk be.

    Csokireszelékkel, csokiöntettel és friss eperrel díszítjük.

    Az epres-habos kocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 192 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá