Epres-habos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Csokis piskótához:

  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 6 ek cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 50-60 dkg eper
  • 0,5 l habtejszín
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag expressz zselatin fix
  • 1 csomag habfixáló

Továbbá:

  • csokireszelék
  • csokiöntet

Elkészítése:

A 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, majd a tésztát egy 25 x 35 cm-es formába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém készítése:

Eperből félreteszünk párat a díszítéshez, a többit porcukorral és 1 csomag zselatinnal botmixerrel összeturmixoljuk. 0,5 l tejszínt felverünk 1 csomag habfixálóval és egy kis cukorral. A felét összekeverjük az epres cuccal. A piskótát 2 részre vágjuk, megkenjük az epres krémmel, a tetejét pedig sima tejszínhabbal borítjuk be.

Csokireszelékkel, csokiöntettel és friss eperrel díszítjük.