Epres gyümülcstorta recept
Hozzávalók:
Piskóta
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
A pudinghoz
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek kristálycukor
A tetejére
- 1 tasak tortazselé
- 1-2 kk kristálycukor
- eper /fagyasztott vagy friss /
- 2 dl cukrozott tejszínhab
Elkészítése:
A piskótához a 4 tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, több részletben lassan hozzáadom a habhoz óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
A gyümölcstorta-formát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A pudingot 4 dl tejből a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.
A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.
Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára. Kirakjuk eperdarabokkal, ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára. Tejszínhabbal körbe díszítjük.