Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-csokoládés pavlova recept

Epres-csokoládés pavlova
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Pavlovához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 0,5 tk ecet
    • csipet só

    Továbbá:

    • 15 dkg mascarpone
    • 2-3 ek tejföl
    • porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • eper
    • tortabevonó csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha már eléggé kemény a hab, akkor belecsepegtetjük először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 percig még tovább keverjük.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (v. szilikonlappal, arra nem ragad rá a habcsók, és sütés után szépen elválik), majd ízlés szerinti formában rákanalazzuk a keményre vert habot. Tetejét a kanállal kicsit megütögetjük, hogy kis kráterek keletkezzenek a hab tetején (ezekbe kerül majd a krém).

    Előmelegített sütőben kb. 130-140 fokon 55-60 percig szárítjuk (én légkeverésnél 120 fokon, 50 percig szárítottam). Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és kb. 30 percig a csukott ajtajú sütőben hagyjuk még száradni. Végül a sütőajtót kinyitva hagyjuk kihűlni.

    A mascarponét a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.

    Jó habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt habcsók tetején lévő kis kráterekbe kanalazzuk.

    Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk, és a krém tetejére pakoljuk.

    A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az eper tetejére csorgatjuk. Pár percet várunk, míg a csokoládé megdermed.

    Tálaláskor éles késsel ízlés szerint felszeleteljük.

    Az epres-csokoládés pavlova kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 253 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá