Epres, csokis, tejszínes torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 8 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. híg méz
- 2 dl tej
1 Krém:
- 3dl habtejszín
- 100 g ét csoki
- 1 tasak habfixáló
2 Krém:
- 20 dkg túró
- 20 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Díszítés:
- tejszínhab
- eper
- tetszés szerint csoki, vagy cukor drazsé, stb
Elkészítése:
A lisztet összekutyuljuk a sütőporral. A vajat, a cukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, és ezután beledolgozzuk a lisztet, és a 2 dl tejet.
A tészta masszáját 3 egyenlő részre vesszük, és egy torta formában egyenként kisütjük, majd elkészítjük az első krémet.
A tejszínből lábasba öntünk 1 dl-t, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni, belerakjuk az étcsokit, és kevergetve felolvasztjuk. Ne forraljuk! Ha elolvadt a csoki, hozzákeverjük a többi tejszínt ( 2dl), és berakjuk a hűtőbe, majd jöhet a második krém.
Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót, és az előre felvert tejszínt. Rakhatunk bele egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint még porcukrot, vagy mézet. Legvégül a zselatinfixet.
A tortánk első lapjára a hűtőből kivet, csokis tejszínt rakjuk, amit habverővel felvertünk. A második lapra a túrós krémet rakjuk,(tegyünk félre belőle a torta oldalához) és félbe vágott eperrel dúsítjuk. Rátesszük a 3. lapot.
A torta oldalát bevonjuk a maradék túró-tejszínes krémmel, tetejét tejszínnel, és tetszőlegesen díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »