Epres, csokis, tejszínes torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 8 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek. híg méz
- 2 dl tej
1 Krém:
- 3dl habtejszín
- 100 g ét csoki
- 1 tasak habfixáló
2 Krém:
- 20 dkg túró
- 20 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Díszítés:
- tejszínhab
- eper
- tetszés szerint csoki, vagy cukor drazsé, stb
Elkészítése:
A lisztet összekutyuljuk a sütőporral. A vajat, a cukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, és ezután beledolgozzuk a lisztet, és a 2 dl tejet.
A tészta masszáját 3 egyenlő részre vesszük, és egy torta formában egyenként kisütjük, majd elkészítjük az első krémet.
A tejszínből lábasba öntünk 1 dl-t, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni, belerakjuk az étcsokit, és kevergetve felolvasztjuk. Ne forraljuk! Ha elolvadt a csoki, hozzákeverjük a többi tejszínt ( 2dl), és berakjuk a hűtőbe, majd jöhet a második krém.
Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót, és az előre felvert tejszínt. Rakhatunk bele egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint még porcukrot, vagy mézet. Legvégül a zselatinfixet.
A tortánk első lapjára a hűtőből kivet, csokis tejszínt rakjuk, amit habverővel felvertünk. A második lapra a túrós krémet rakjuk,(tegyünk félre belőle a torta oldalához) és félbe vágott eperrel dúsítjuk. Rátesszük a 3. lapot.
A torta oldalát bevonjuk a maradék túró-tejszínes krémmel, tetejét tejszínnel, és tetszőlegesen díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »