Eperlekváros kétszínű linzer recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Kakaós rész:
- 2 tk kakaópor
Töltelék:
- eperlekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
1 órára a hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
A világos cipót két részre osztjuk és kb 2 mm vastagra nyújtjuk. A kakaósat is két részre osztjuk.
Az egyik világos lapot, majd az egyik kakaós lapot cakkos szaggatóval kiszúrjuk (felének a közepét kicsi formával kiszúrjuk) és 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.
A másik két cipót is 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd egymásra helyezzük, egy kicsit még nyújtunk rajta, hogy összetapadjon a két szín. Ezután kiszúrjuk, mint az előzőket.
Felét úgy raktam tepsire, hogy a világos része volt felül, másik részét pedig úgy, hogy a kakaós került felülre.
A leső darabokat összegyúrtam, abból szép márványos linzerek kerültek sütésre.
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk, porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »