Eperlekváros fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g sima liszt
- 120 g kókuszolaj
- 250 ml víz
- 1 cs só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- eperlekvár (diétás)
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- 2 ek xilit
Elkészítése:
A vizet, csipet sót és a kókuszolajat feltesszük forrni, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük míg egynemű tésztát nem kapunk.
Elzárjuk alatta a tüzet, majd hagyjuk alaposan kihűlni. Mixer segítségével egyenként elkeverjük benne a tojásokat. A tésztát nyomózsákba tesszük majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat, fánkokat nyomunk és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A sütő ajtaját NE nyitogassuk! Amint megsült egy kicsit hűlni hagyjuk majd kettévágjuk. A tejet, tejszínhabpótló port és a xilitet alaposan felverjük.
Ha teljesen kihűltek a fánkok megtöltjük eperlekvárral és tejszínnel, majd rátesszük a tetejét. Egy -két órára hideg helyre tesszük. Porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.
Tipp:
Kicsit diétásabb verziója.. de nagyon finom :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »