Eperlekváros fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g sima liszt
- 120 g kókuszolaj
- 250 ml víz
- 1 cs só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- eperlekvár (diétás)
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- 2 ek xilit
Elkészítése:
A vizet, csipet sót és a kókuszolajat feltesszük forrni, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük míg egynemű tésztát nem kapunk.
Elzárjuk alatta a tüzet, majd hagyjuk alaposan kihűlni. Mixer segítségével egyenként elkeverjük benne a tojásokat. A tésztát nyomózsákba tesszük majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat, fánkokat nyomunk és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A sütő ajtaját NE nyitogassuk! Amint megsült egy kicsit hűlni hagyjuk majd kettévágjuk. A tejet, tejszínhabpótló port és a xilitet alaposan felverjük.
Ha teljesen kihűltek a fánkok megtöltjük eperlekvárral és tejszínnel, majd rátesszük a tetejét. Egy -két órára hideg helyre tesszük. Porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.
Tipp:
Kicsit diétásabb verziója.. de nagyon finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »