Eperlekváros fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 g sima liszt
- 120 g kókuszolaj
- 250 ml víz
- 1 cs só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- eperlekvár (diétás)
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- 2 ek xilit
Elkészítése:
A vizet, csipet sót és a kókuszolajat feltesszük forrni, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük míg egynemű tésztát nem kapunk.
Elzárjuk alatta a tüzet, majd hagyjuk alaposan kihűlni. Mixer segítségével egyenként elkeverjük benne a tojásokat. A tésztát nyomózsákba tesszük majd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat, fánkokat nyomunk és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A sütő ajtaját NE nyitogassuk! Amint megsült egy kicsit hűlni hagyjuk majd kettévágjuk. A tejet, tejszínhabpótló port és a xilitet alaposan felverjük.
Ha teljesen kihűltek a fánkok megtöltjük eperlekvárral és tejszínnel, majd rátesszük a tetejét. Egy -két órára hideg helyre tesszük. Porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.
Tipp:
Kicsit diétásabb verziója.. de nagyon finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »