Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes roló recept

Eperkrémes roló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 15-20 dkg eper
    • 10-15 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • porcukor (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel a tésztát. (Én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik sütés után a formáról a tészta.)
    Ezután helyezzük egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire, egymástól kicsit távolabb a tésztával feltekert formákat.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 170 fokon sütöttem.)

    A sütőből kivéve egy mozdulattal húzzuk le a megsült tésztát a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Eperkrém készítése:

    Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.

    A mascarponét keverjük simára ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként kanalazzuk hozzá a pépesített epret, és keverjük össze. (Vigyázzunk nehogy túl híg legyen a krém, ezért apránként adjuk hozzá az eperpépet.)

    A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres krémhez.

    Közvetlenül tálalás előtt a teljesen kihűlt rolókat töltsük meg az elkészült epres krémmel, majd szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

    Az eperkrémes roló kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 290 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek