Eperkrémes piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói (gáztepsihez):
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaó (holland)
- 2 ek forró víz
- 1 tk vaníliaaroma
Eperkrém hozzávalói:
- 30 dkg eper
- 30 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 15-20 dkg porcukor
Elkészítése
Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ekkor állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen)
Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel. (a tészta nem fogja magába szívni a konyharuhából a nedvességet!!!)
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez)
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Ezután vegyünk ki belőle pár kanállal és tegyük félre. (ezzel vonjuk majd be a rolád külső részét)
A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze. (én pár szem epret villával összenyomtam, és úgy kevertem a krémhez)
Csavarjuk ki a papírból a tésztát, majd egyenletesen kenjük meg az epres krémmel. Ezután óvatosan csavarjuk fel, majd a félretett krémmel vonjuk be a külsejét is.
Ezután a félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel díszítsük ki, majd a maradék csokoládéval ízlés szerint csorgassuk meg a roládot. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a roládot, majd éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.