Eperkrémes henger recept

Hozzávalók:
- 30 dkg vajas tészta
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 30 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 dl epres joghurt
- 1 cs zselatinfix
Elkészítése:
A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk és 12 db 2 cm széles csíkot vágunk belőle. A csíkokat sütőcsőre tekerjük, ha nincs ilyenünk akkor az alufólia hengerét 3-4 részre osztjuk, beburkoljuk alufóliával és beolajozzuk.
Megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült lehúzzuk a csövekről.
A krémhez az epret megmossuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az epret összekeverjük a cukorral, a joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot és a zselatinfixet is.
Habzsákba tesszük, majd betöltjük vele a hengereket. Habot nyomunk a henger tetejére és mentalevéllel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »