Eperkrémes henger recept

Hozzávalók:
- 30 dkg vajas tészta
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 30 dkg eper
- 3 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 dl epres joghurt
- 1 cs zselatinfix
Elkészítése:
A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk és 12 db 2 cm széles csíkot vágunk belőle. A csíkokat sütőcsőre tekerjük, ha nincs ilyenünk akkor az alufólia hengerét 3-4 részre osztjuk, beburkoljuk alufóliával és beolajozzuk.
Megkenjük felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült lehúzzuk a csövekről.
A krémhez az epret megmossuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az epret összekeverjük a cukorral, a joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot és a zselatinfixet is.
Habzsákba tesszük, majd betöltjük vele a hengereket. Habot nyomunk a henger tetejére és mentalevéllel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »