Eperhabos roló recept

Hozzávalók:
- 500grammos mirelit leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20dkg eper
- 8-10dkg porcukor
- 2,5-3 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy 500 g-os mirelit leveles tésztát felengedünk és lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kb. 20 cm hosszúságú csíkokat tudjunk majd vágni belőle. A felületét megkenjük tojással, majd pizzavágóval 1-1,5 cm széles, 20-25 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a rolócsőre feltekerjük úgy, hogy a tojásos fele nézzen kifelé.
Spirálvonalban haladva tekerjük, hogy a tojásos szélek összeragadjanak. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kihűlés után lehúzzuk a rolókat a csőről. (Ha nincs rolócső a folpack vagy az alufólia papírgurigája is megteszi,de be kell vonni alufóliával és kicsit beolajozni mielőtt rátekerjük a tésztát.)
A töltelékhez az epret megtisztítjuk és villával vagy botmixerrel összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a porcukrot. 2,5-3 dl habtejszínt keményre felverünk és hozzáadjuk az epres keveréket. A habot nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a rolókat. Díszítésnek tehetünk 1-1 negyed epret a végébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »