Eperhabos roló recept
Hozzávalók:
- 500grammos mirelit leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20dkg eper
- 8-10dkg porcukor
- 2,5-3 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy 500 g-os mirelit leveles tésztát felengedünk és lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kb. 20 cm hosszúságú csíkokat tudjunk majd vágni belőle. A felületét megkenjük tojással, majd pizzavágóval 1-1,5 cm széles, 20-25 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a rolócsőre feltekerjük úgy, hogy a tojásos fele nézzen kifelé.
Spirálvonalban haladva tekerjük, hogy a tojásos szélek összeragadjanak. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kihűlés után lehúzzuk a rolókat a csőről. (Ha nincs rolócső a folpack vagy az alufólia papírgurigája is megteszi,de be kell vonni alufóliával és kicsit beolajozni mielőtt rátekerjük a tésztát.)
A töltelékhez az epret megtisztítjuk és villával vagy botmixerrel összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a porcukrot. 2,5-3 dl habtejszínt keményre felverünk és hozzáadjuk az epres keveréket. A habot nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a rolókat. Díszítésnek tehetünk 1-1 negyed epret a végébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

