Emeletes bounty torta recept
Hozzávalók:
Nagyobb piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
Kisebb piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
Csokis krémhez:
- 300 g tejcsoki
- 700 ml habtejszín
Kókuszos krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 300 ml habtejszín
- 1,5 dl tej
Bevonáshoz:
- cukormassza vagy marcipán
Elkészítése:
Piskóta:
Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg a színe kivilágosodik és jó sűrű lesz, majd kanalanként neleforgatjuk a lisztet és óvatosan, széles mozdulatokkal eldolgozzuk a masszában.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Az alsó réteget én egy 23 cm-es, a felsőt egy 18 cm-es, kivajazott és lisztezett formában sütöttem.
Csokis krém:
300 ml habtejszínt felforrósítunk, majd az apróra tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg a csoki felolvad. Kihűtjük. A maradék habtejszínt felverjük, majd belekeverjük a kihűlt csokis masszát.
Kókuszos krém:
A kókuszreszeléket a tejben kissé megpároljuk, hogy ne legyen olyan kemény. A tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszos masszát.
Összeállítás:
A piskótákat 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat először megkenjük a csokis, majd a kókuszos krémmel és így folytatjuk az összeállítást. A torta oldalát is bekenjük, de csak a csokis krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Végül a cukormasszát vagy marcipánt porcukrozott felületen kínyujtjuk és bevonjuk vala a tortát. Ízlés szerint díszítjük és egymásra illesztjük.
Tipp:
A torta bevonat nélkül is nagyon finom. A kalória adatok a bevonat nélküli tortára vonatkoznak.
Az emeletes bounty torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 25 g