Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes bounty torta recept

Emeletes bounty torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Nagyobb piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt

    Kisebb piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 4 evőkanál liszt

    Csokis krémhez:

    • 300 g tejcsoki
    • 700 ml habtejszín

    Kókuszos krémhez:

    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 300 ml habtejszín
    • 1,5 dl tej

    Bevonáshoz:

    • cukormassza vagy marcipán

    Elkészítése:

    Piskóta:

    Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg a színe kivilágosodik és jó sűrű lesz, majd kanalanként neleforgatjuk a lisztet és óvatosan, széles mozdulatokkal eldolgozzuk a masszában.

    Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Az alsó réteget én egy 23 cm-es, a felsőt egy 18 cm-es, kivajazott és lisztezett formában sütöttem.

    Csokis krém:

    300 ml habtejszínt felforrósítunk, majd az apróra tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg a csoki felolvad. Kihűtjük. A maradék habtejszínt felverjük, majd belekeverjük a kihűlt csokis masszát.

    Kókuszos krém:

    A kókuszreszeléket a tejben kissé megpároljuk, hogy ne legyen olyan kemény. A tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszos masszát.

    Összeállítás:

    A piskótákat 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat először megkenjük a csokis, majd a kókuszos krémmel és így folytatjuk az összeállítást. A torta oldalát is bekenjük, de csak a csokis krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Végül a cukormasszát vagy marcipánt porcukrozott felületen kínyujtjuk és bevonjuk vala a tortát. Ízlés szerint díszítjük és egymásra illesztjük.

    Tipp:

    A torta bevonat nélkül is nagyon finom. A kalória adatok a bevonat nélküli tortára vonatkoznak.

    Az emeletes bounty torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 332 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 19 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá