Hozzávalók:
Nagyobb piskótához:
Kisebb piskótához:
Csokis krémhez:
Kókuszos krémhez:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg a színe kivilágosodik és jó sűrű lesz, majd kanalanként neleforgatjuk a lisztet és óvatosan, széles mozdulatokkal eldolgozzuk a masszában.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Az alsó réteget én egy 23 cm-es, a felsőt egy 18 cm-es, kivajazott és lisztezett formában sütöttem.
300 ml habtejszínt felforrósítunk, majd az apróra tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg a csoki felolvad. Kihűtjük. A maradék habtejszínt felverjük, majd belekeverjük a kihűlt csokis masszát.
A kókuszreszeléket a tejben kissé megpároljuk, hogy ne legyen olyan kemény. A tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszos masszát.
A piskótákat 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat először megkenjük a csokis, majd a kókuszos krémmel és így folytatjuk az összeállítást. A torta oldalát is bekenjük, de csak a csokis krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Végül a cukormasszát vagy marcipánt porcukrozott felületen kínyujtjuk és bevonjuk vala a tortát. Ízlés szerint díszítjük és egymásra illesztjük.
A torta bevonat nélkül is nagyon finom. A kalória adatok a bevonat nélküli tortára vonatkoznak.