Emeletes bounty torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Emeletes bounty torta

Hozzávalók:

Nagyobb piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt

Kisebb piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt

Csokis krémhez:

  • 300 g tejcsoki
  • 700 ml habtejszín

Kókuszos krémhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 300 ml habtejszín
  • 1,5 dl tej

Bevonáshoz:

  • cukormassza vagy marcipán

Elkészítése:

Piskóta:

Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg a színe kivilágosodik és jó sűrű lesz, majd kanalanként neleforgatjuk a lisztet és óvatosan, széles mozdulatokkal eldolgozzuk a masszában.

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Az alsó réteget én egy 23 cm-es, a felsőt egy 18 cm-es, kivajazott és lisztezett formában sütöttem.

Csokis krém:

300 ml habtejszínt felforrósítunk, majd az apróra tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg a csoki felolvad. Kihűtjük. A maradék habtejszínt felverjük, majd belekeverjük a kihűlt csokis masszát.

Kókuszos krém:

A kókuszreszeléket a tejben kissé megpároljuk, hogy ne legyen olyan kemény. A tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszos masszát.

Összeállítás:

A piskótákat 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat először megkenjük a csokis, majd a kókuszos krémmel és így folytatjuk az összeállítást. A torta oldalát is bekenjük, de csak a csokis krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Végül a cukormasszát vagy marcipánt porcukrozott felületen kínyujtjuk és bevonjuk vala a tortát. Ízlés szerint díszítjük és egymásra illesztjük.

Tipp:

A torta bevonat nélkül is nagyon finom. A kalória adatok a bevonat nélküli tortára vonatkoznak.