Ellenállhatatlan kókuszos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 dl habtejszín
- ½ dl étolaj
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs vaniliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg margarin
- 50 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 üveg eperlekvár
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl rum
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojás sárgákat, a vaniliás cukrot és a szódabikarbónát, Beleöntjük az olajat , a habtejszínt, és összeállítjuk a tésztát, Kétfelé vesszük, az egyik felébe beletesszük a kakaóport. Összegyúrjuk.
A töltelékhez összekeverjük a margarint a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, a rumot és a felvert habot.
Egy 30-35 cm-es tepsibe tesszük először a kakaós tésztát, amit előtte kinyújtottunk. Erre rátesszük az eperlekvárt, rásimítjuk a tölteléket, végül betakarjuk a világos tésztánkkal.
200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt kisütjük.
Tetejét porcukorral megszórjuk (de készíthetünk csokimázt is rá), felszeleteljük és kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »