Ellenállhatatlan kókuszos recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 dl habtejszín
- ½ dl étolaj
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs vaniliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 20 dkg margarin
- 50 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 üveg eperlekvár
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl rum
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojás sárgákat, a vaniliás cukrot és a szódabikarbónát, Beleöntjük az olajat , a habtejszínt, és összeállítjuk a tésztát, Kétfelé vesszük, az egyik felébe beletesszük a kakaóport. Összegyúrjuk.
A töltelékhez összekeverjük a margarint a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, a rumot és a felvert habot.
Egy 30-35 cm-es tepsibe tesszük először a kakaós tésztát, amit előtte kinyújtottunk. Erre rátesszük az eperlekvárt, rásimítjuk a tölteléket, végül betakarjuk a világos tésztánkkal.
200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt kisütjük.
Tetejét porcukorral megszórjuk (de készíthetünk csokimázt is rá), felszeleteljük és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

