Ellenállhatatlan kókuszos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 dl habtejszín
- ½ dl étolaj
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs vaniliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg margarin
- 50 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 üveg eperlekvár
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl rum
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojás sárgákat, a vaniliás cukrot és a szódabikarbónát, Beleöntjük az olajat , a habtejszínt, és összeállítjuk a tésztát, Kétfelé vesszük, az egyik felébe beletesszük a kakaóport. Összegyúrjuk.
A töltelékhez összekeverjük a margarint a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, a rumot és a felvert habot.
Egy 30-35 cm-es tepsibe tesszük először a kakaós tésztát, amit előtte kinyújtottunk. Erre rátesszük az eperlekvárt, rásimítjuk a tölteléket, végül betakarjuk a világos tésztánkkal.
200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt kisütjük.
Tetejét porcukorral megszórjuk (de készíthetünk csokimázt is rá), felszeleteljük és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »