Ellenállhatatlan kókuszos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 dl habtejszín
- ½ dl étolaj
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs vaniliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg margarin
- 50 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 üveg eperlekvár
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl rum
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojás sárgákat, a vaniliás cukrot és a szódabikarbónát, Beleöntjük az olajat , a habtejszínt, és összeállítjuk a tésztát, Kétfelé vesszük, az egyik felébe beletesszük a kakaóport. Összegyúrjuk.
A töltelékhez összekeverjük a margarint a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, a rumot és a felvert habot.
Egy 30-35 cm-es tepsibe tesszük először a kakaós tésztát, amit előtte kinyújtottunk. Erre rátesszük az eperlekvárt, rásimítjuk a tölteléket, végül betakarjuk a világos tésztánkkal.
200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt kisütjük.
Tetejét porcukorral megszórjuk (de készíthetünk csokimázt is rá), felszeleteljük és kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »