Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elizabeth kedvence recept

Elizabeth kedvence
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 púpozott evőkanál kristálycukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg mák (szemes)
    • 2 púpozott evőkanál búzaliszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 kk. sütőpor

    A krémhez

    • 20 dkg kristálycukor
    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 púpozott evőkanál étkezési keményítő
    • 8 dl tej
    • 25 dkg margarin

    A keksz réteg

    • 26 dkg vékony omlós keksz, téglalap alakú

    A tetejére

    • 320 ml habtejszín
    • 20 g habfixáló
    • 1 ek. porcukor
    • kekszmorzsa

    Díszítésnek

    • csokifigura

    Elkészítése:

    A lap elkészítése:

    A tojásfehérjéket egy mély tálban robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a lisztet az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával, és sütőporral.

    Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd a 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A tojások sárgáját simára keverjük a keményítővel, cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint, és 1,5 keményre felvert habtejszínt.

    A torta összeállítása:

    A krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.

    A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 ek. porcukrot, teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére és kekszmorzsával megszórjuk. Díszíthetjük még csokifigurával is. Hűtőbe tesszük, és 4 óra elteltével már megpuhul a keksz, és szeletelve fogyasztható.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá