Elizabeth kedvence recept

Hozzávalók:
A piskótához
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 púpozott evőkanál kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg mák (szemes)
- 2 púpozott evőkanál búzaliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kk. sütőpor
A krémhez
- 20 dkg kristálycukor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
A keksz réteg
- 26 dkg vékony omlós keksz, téglalap alakú
A tetejére
- 320 ml habtejszín
- 20 g habfixáló
- 1 ek. porcukor
- kekszmorzsa
Díszítésnek
- csokifigura
Elkészítése:
A lap elkészítése:
A tojásfehérjéket egy mély tálban robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a lisztet az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával, és sütőporral.
Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd a 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A tojások sárgáját simára keverjük a keményítővel, cukorral és a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint, és 1,5 keményre felvert habtejszínt.
A torta összeállítása:
A krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.
A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 ek. porcukrot, teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére és kekszmorzsával megszórjuk. Díszíthetjük még csokifigurával is. Hűtőbe tesszük, és 4 óra elteltével már megpuhul a keksz, és szeletelve fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »