Egyszerű túrótorta áfonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 10 dkg áfonya
- 10 dkg porcukor
- 1 pohár tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- vaj
- keményítő, vagy liszt
Elkészítése:
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A túrót villával összetörjük, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverjük.
A masszát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, az áfonyát egyenletesen rászórjuk a tetejére, majd a formát egy kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz , hogy az áfonyaszemek kissé belesüppedjenek a masszába.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ha a tortaforma szórásához keményítőt használunk, gluténmentes étrendbe is illeszthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

