Egyszerű túrótorta áfonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 10 dkg áfonya
- 10 dkg porcukor
- 1 pohár tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- vaj
- keményítő, vagy liszt
Elkészítése:
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A túrót villával összetörjük, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverjük.
A masszát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, az áfonyát egyenletesen rászórjuk a tetejére, majd a formát egy kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz , hogy az áfonyaszemek kissé belesüppedjenek a masszába.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ha a tortaforma szórásához keményítőt használunk, gluténmentes étrendbe is illeszthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »