Egyszerű túrótorta áfonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg porcukor
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaj
  • keményítő, vagy liszt

Elkészítése:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A túrót villával összetörjük, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverjük.

A masszát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, az áfonyát egyenletesen rászórjuk a tetejére, majd a formát egy kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz , hogy az áfonyaszemek kissé belesüppedjenek a masszába.

Előmelegített sütőben 40 perc alatt (tűpróba!) készre sütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Ha a tortaforma szórásához keményítőt használunk, gluténmentes étrendbe is illeszthető.