Egyszerű rizskoch recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 1 bögre rizs (200 g)
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Takarék lángra vesszük a tűzhelyt, és hozzáadjuk a tejhez a bögre rizst. A rizst 8-10 percig főzzük, majd hagyjuk az egészet kihűlni.
A kihűlt tejberizshez hozzáadjuk a margarint és a tojást. Ezeket jól elkeverjük, és csatos tortaformába öntjük.
Előmelegített, 160 fokos sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a teteje elkezd szép aranybarna lenni. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A kihűlt rizskochot felszeleteljük, és a tetejére sárgabaracklekvárt teszünk.
Az egyszerű rizskoch kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »