Egyszerű köles desszert – cukor-, glutén- és tojásmentes recept

Hozzávalók:
- 1 csésze köles
- 4 csésze forró víz
- fahéj
- szegfűszeg
- vanília
- 0,5 csésze mazsola
- vaj vagy ghí (vagy kókuszzsír)
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A kölest mossuk meg és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal (vagy ghível) és adjuk hozzá a vízben elkevert kölest, fűszereket, mazsolát és reszelt citromhéjat. Tegyük be az előmelegített sütőbe és addig süssük, amíg a köles felszívja az összes vizet.
Melegen fogyaszthatjuk kásaként, vagy ha kihűl, süteménynek is felszeletelhető.
Tipp:
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha neked kevés a mazsola édessége, tehetsz hozzá nádcukrot is. Én néha variálom és teszek bele fél csésze kókuszt is, attól még finomabb:)
Kiegészítheted kókuszreszelékkel, bármilyen más aszalt gyümölccsel, dióval, mandulával, magokkal, almával, más friss gyümölccsel, karobbal, kakaóval, nádcukorral – a fantáziádra van bízva. A végén lekvárral vagy bármi egyébbel is tálalhatod.
Egyik kedvenc köles desszert receptemet, amit számtalan módon lehet variálni:) Ez egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető ízletes desszert – gluténérzékenyek, tejérzékenyek is fogyaszthatják. Tálalhatod reggeliként vagy desszertként étkezés után is. Magában is nagyon finom vagy tortalapnak is felhasználhatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »