Egyszerű diós kevert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 100g darált dió
- 100g margarin
- 180g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250g görög joghurt (épp kekszes)
- 50 ml tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót.
Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk. A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »