Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű diós kevert recept

Egyszerű diós kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250g liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 100g darált dió
    • 100g margarin
    • 180g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250g görög joghurt (épp kekszes)
    • 50 ml tej

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót.

    Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk. A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.

    Az előkészített tepsibe simítjuk.

    180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.

    Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá