Egyszerű diós kevert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 100g darált dió
- 100g margarin
- 180g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250g görög joghurt (épp kekszes)
- 50 ml tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót.
Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk. A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »