Egyszerű diós kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 100g darált dió
  • 100g margarin
  • 180g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 közepes tojás
  • 250g görög joghurt (épp kekszes)
  • 50 ml tej

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót.

Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk. A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.

Az előkészített tepsibe simítjuk.

180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.

Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.