Edit szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre porcukor
- 1 bögre étolaj
- 2 bögre liszt
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 kk fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db alma reszelve
A krém hozzávalói:
- 2 tubus sűrített tej
- 2 ek méz
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg aprított mogyoró
- 2 csapott ek liszt
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg aprított mogyoró
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverjük, majd végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük.
A krém készítése:
A sűrített tejet a cukorral, a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzá keverjük a lisztet és végül a vajat. Tűzről levéve hozzá keverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük.
A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat.
Az aprított mogyoróval a csokoládé bevonatot megszórjuk. Hűtőbe tesszük,1 óra múlva szeletelhető. Nagyon finom sütemény,tele minden jóval.
Saját találmány, ezért az én nevemet kapta a süti.
1 bögre:250 ml
Tepsi mérete:20×30 cm