Ecetes holdacska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 ek ecet
- 10 ek víz
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- lehet lekvár, cukros dió vagy mák, mogyorókrém vagy puding
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra sodorjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle.
Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk.
A körök egyik felébe ízlés szerinti tölteléket teszünk egy teáskanállal, majd kettéhajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.
A megtöltött batyukat sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon világossárgára sütjük. Ha az alja világosbarna ki is vehetjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ha kihűlt kínálhatjuk.
Tipp:
Ezt már megsüthetjük előre karácsonyra, mert sokáig eláll és finom puha marad. Ez még a Dédikém receptje minden ünnepnapra megsütötte, mert imádtuk. Mi még a mai napig is nagyon szeretjük. Olcsó, kiadós süti, és még finom is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









