Ecetes holdacska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 ek ecet
- 10 ek víz
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- lehet lekvár, cukros dió vagy mák, mogyorókrém vagy puding
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra sodorjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle.
Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk.
A körök egyik felébe ízlés szerinti tölteléket teszünk egy teáskanállal, majd kettéhajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.
A megtöltött batyukat sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon világossárgára sütjük. Ha az alja világosbarna ki is vehetjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ha kihűlt kínálhatjuk.
Tipp:
Ezt már megsüthetjük előre karácsonyra, mert sokáig eláll és finom puha marad. Ez még a Dédikém receptje minden ünnepnapra megsütötte, mert imádtuk. Mi még a mai napig is nagyon szeretjük. Olcsó, kiadós süti, és még finom is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »