Dupla csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki apróra vágva
- 4 evőkanál vaj
- 20 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 17 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki (aki nem szereti az étcsoki ízét az használhat tejcsokit is)
Elkészítése:
A 25 dkg csokit a vajjal mikróban megolvasztjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen forró, csak éppen összeolvadjon.
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beleöntjük a kihűtött olvasztott csokit. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a vanília kivonatot, majd belekeverjük a csoki pasztillát.
Evőkanállal kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy kicsit lelapítjuk, hogy keksz formája legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. 18-20 db keksz lesz belőle.
A dupla csokis keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

