Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla csokis keksz recept

Dupla csokis keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg étcsoki apróra vágva
    • 4 evőkanál vaj
    • 20 dkg liszt
    • fél teáskanál sütőpor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17 dkg cukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki (aki nem szereti az étcsoki ízét az használhat tejcsokit is)

    Elkészítése:

    A 25 dkg csokit a vajjal mikróban megolvasztjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen forró, csak éppen összeolvadjon.

    A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beleöntjük a kihűtött olvasztott csokit. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a vanília kivonatot, majd belekeverjük a csoki pasztillát.

    Evőkanállal kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy kicsit lelapítjuk, hogy keksz formája legyen.

    180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. 18-20 db keksz lesz belőle.

    A dupla csokis keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 470 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 44 g
    Zsír: 27 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá