Dupla csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki apróra vágva
- 4 evőkanál vaj
- 20 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki (aki nem szereti az étcsoki ízét az használhat tejcsokit is)
Elkészítése:
A 25 dkg csokit a vajjal mikróban megolvasztjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen forró, csak éppen összeolvadjon.
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beleöntjük a kihűtött olvasztott csokit. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a vanília kivonatot, majd belekeverjük a csoki pasztillát.
Evőkanállal kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy kicsit lelapítjuk, hogy keksz formája legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. 18-20 db keksz lesz belőle.
A dupla csokis keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »