Dupla csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki apróra vágva
- 4 evőkanál vaj
- 20 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki (aki nem szereti az étcsoki ízét az használhat tejcsokit is)
Elkészítése:
A 25 dkg csokit a vajjal mikróban megolvasztjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen forró, csak éppen összeolvadjon.
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beleöntjük a kihűtött olvasztott csokit. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a vanília kivonatot, majd belekeverjük a csoki pasztillát.
Evőkanállal kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy kicsit lelapítjuk, hogy keksz formája legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. 18-20 db keksz lesz belőle.
A dupla csokis keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »