Dupla csokis keksz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 25 dkg étcsoki apróra vágva
  • 4 evőkanál vaj
  • 20 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki (aki nem szereti az étcsoki ízét az használhat tejcsokit is)

Elkészítése:

A 25 dkg csokit a vajjal mikróban megolvasztjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen forró, csak éppen összeolvadjon.

A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beleöntjük a kihűtött olvasztott csokit. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a vanília kivonatot, majd belekeverjük a csoki pasztillát.

Evőkanállal kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy kicsit lelapítjuk, hogy keksz formája legyen.

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. 18-20 db keksz lesz belőle.