Dunahullám szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1,75 dl étolaj
- 1,75 dl tej
- 35 dkg liszt
- 3 tk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek tej
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor (lehet vaníliás is egy része)
- 5 dkg vaj vagy margarin
Tetejére:
- tortadara vagy étcsokoládé
Elkészítése:
Elsőként megfőzzük a pudingot: a pudingport elkeverjük a cukorral és néhány ek tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, ha forr, mehet bele a pudingpor, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen beleolvasztunk 5 dkg vajat, alaposan elkeverjük. Néhányszor megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben elkészítjük a tésztát: az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat is. A sütőport és a lisztet vegyítjük, hozzáadjuk a tojásos krémhez a tejjel váltogatva. A tészta felét sütőpapírral bélelt 25*35 cm-es tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és az 1 ek tejet és a világos tésztára simítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és rászórjuk a tésztára.
175 °C-on kb 30 perc alatt megsütjük (ellenőrizzük tűpróbával!). Ha kész, kivesszük, szobahőmérsékletűre hűtjük.
A pudingot a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét bevonhatjuk csokoládéval, vagy tálalás előtt tortadarát szórhatunk rá. Érdemes a hűtőben tárolni.
Tipp:
Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt éles késsel szépen lehet szeletelni.