Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duna hullám recept

Duna hullám
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói 22 x 32 cm-es tepsihez:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek kakaó
    • 1 üveg meggybefőtt (v. frissen szedett meggy) a szóráshoz

    Krém hozzávalói:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Csokoládémáz:

    • 20 dkg tortabevonó csokoládé
    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját.

    A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos-tojásos masszához.

    Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze.

    Az összekevert tésztát ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.

    Egy 22×32 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sárga tésztát. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel, majd öntsük rá a barna tésztát. A tészta tetejét egyenletesen simítsuk el.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és a tepsiben hűtsük ki egészen.

    A pudingport keverjük össze a cukorral, majd egy kevés tejjel keverjük simára.

    A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

    A margarint kezdjük el kikeverni egy kevés, teljesen kihűlt pudinggal, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá a többi pudingos masszát is.

    Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tészta tetejére.

    A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd kanalazzuk hozzá az étolajat. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és keverjük simára.

    Ezután az olvasztott csokoládéval vonjuk be a pudingos krém tetejét. (mielőtt még teljesen megdermedne a csokoládé, ízlés szerint jelöljük be a szeleteket)

    Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, hogy az ízek kellően összeérjenek, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá